Ariostea burkolattal a vírus ellen

Ariostea burkolat ügyvédi irodában

Örömmel és büszkeséggel számol be az ARIOSTEA gyár arról, hogy az ACTIVE bevonati rendszere eredményesnek bizonyult a SARS-CoV-2 vírussal, a Covid-19 járványt előidéző kórokozóval szemben is. 

Korábban ilyen vizsgálatra nem volt lehetőség, mert ipari-kereskedelmi célokra nem állt rendelkezésre vírustörzs, hanem csakis a vakcinakutatás céljaira. A vakcinák elkészültével, megnyílt a lehetőség az ipari-kereskedelmi célú kutatások, tesztek elvégzésére is. 

Az Iris-Fiandre Group megrendelésére, amelynek az Ariostea is része, a Milánói Egyetem Orvostudományi Karán Plaque Assay módszerrel elvégzett teszt szerint UV fény jelenlétében az ACTIVE bevonattal ellátott kerámia felület 94%-ban elpusztítja a Covid-19 járványt előidéző kórokozót, a SARS-Cov-2 vírust – bármiféle külső behatás, tisztítás nélkül, kizárólag természetes hatásra a felületen folyamatosan zajló fotokatalitikus folyamat révén. 

Jelenleg az Iris-Fiandre Group gyárcsoport az egyetlen a világon, ami ilyen jellegű bevizsgálással, teszt eredménnyel rendelkezik.    

A jelenlegi járványhelyzetben – mondanunk sem kell – milyen jelentőséggel bír a tervezők, illetve a forgalmazók számára, hogy olyan burkolatot tudnak kínálni ügyfeleik részére, ami garantáltan hatékony a vírussal szembeni védekezésben. 

Ennek középületek, egészségségügyi létesítmények esetében kiemelt a jelentősége, de várhatóan sok magánépíttető is örül majd ennek a lehetőségnek.

A Milánói Egyetem jelentésének letöltése (PDF)

ez is érdekelheti